Friday, September 30, 2011

ငါးကင္စပ္စပ္ေလး ကင္စားၾကမယ္။

ငါးကင္အတြက္ လိုအပ္ေသာပစၥည္းမ်ား:-

- တလားဘီးယားငါး (၁ ေကာင္)
- ၾကက္သြန္ျဖဴ (၄ မႊာ)
- ၾကက္သြန္နီ (၂ လုံး)
- ဂ်င္း (လက္တစ္ဆစ္)
- နံနံပင္ (ၾကိဳက္သေလာက္)
- ဖက္ဖယ္႐ြက္ (ၾကိဳက္သေလာက္)
- ရွမ္းနံနံ (သို႕) ေရွာက္႐ြက္ (ၾကိဳက္သေလာက္)
- စပါးလင္ (၁ ပင္)
- ငရုပ္သီးစိမ္း (ၾကိဳက္သေလာက္)
- ဆီအနည္းငယ္
- ဆား
- အခ်ိဳမႈန္႔


၁။ ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ဂ်င္း၊ ငရုပ္သီးစိမ္းႏွင့္ အ႐ြက္မ်ားအားလုံးကို ၾကိတ္စက္ထဲသို႕ထည့္ျပီးၾကိတ္ပါ။
၂။ အစာမ်ားညက္သြားလ်င္ ပန္းကန္တစ္လုံးထဲသို႕ထည့္ျပီး ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႔၊ ဆီ တို႕ထည့္၍ သမေအာင္နယ္ထားပါ။
၃။ ငါးကို ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႔ အနည္းငယ္ျဖင့္ နယ္ပါ။ ထို႕ေနာက္ အစာမ်ားကို ငါးေပၚအႏွ႔ံလူးပါ။ စပါးလင္ကို ထုျပီး ငါးပဟက္ ထဲထည့္ပါ။ အစာမ်ားပိုေနေသးလ်င္ ငါးပဟက္ ထဲထည့္ပါ။ ၁၀ မိနစ္ေလာက္ ႏွပ္ထားပါ။
၄။ ထို႕ေနာက္ Microwave ထဲသို႕ထည့္၍ တစ္ဖက္ကို ၁၅ မိနစ္ႏွုန္းျဖင္ ့အပူေပး ၿပီး အသင့္စားသုံးႏိုင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment